top of page

De Geboortehuis visie op zorg...

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023


Baby die slaapt in bedje

Je kiest een verloskundigenpraktijk als je net ontdekt hebt dat je zwanger bent. Maar hoe weet je nou of je goed zit?

 

Voldoet deze praktijk wel aan jouw wensen en ideeën? Waar staan wij voor als praktijk en is dat waar jij naar opzoek bent? Graag delen wij onze visie op de verloskunde en de zorg voor onze clienten!


Als je al een beetje op onze website hebt rondgekeken, dan zie je dat we een persoonlijke benadering het allerbelangrijkst vinden. Jij komt bij ons binnen met je eigen verhaal, ervaringen en vragen en daar begint ons contact.


Wij gaan er bij het hele proces van zwanger zijn, bevallen en de eerste week na de bevalling vanuit dat dit een gezond en normaal proces is. We doen onze controles vanuit het perspectief dat we bevestigen dat het goed met jou en de baby gaat, niet om te zoeken naar dingen die niet goed zijn.


Naast de medische controles staan we open voor hoe het met jou gaat. Zit je goed in je vel en hoe kunnen we je daarbij ondersteunen? We bereiden je in de zwangerschap voor op de bevalling en laten je zien hoe je tijdens de bevalling de regie kan blijven houden over het proces en over de keuzes die gemaakt worden tijdens dit proces. We weten dat communicatie hierin het allerbelangrijkste is en hoe zorg je dat deze communicatie open en helder blijft.


Vrouwen zijn oersterke wezens die prachtig in staat zijn een kind te baren. Vaak lukt dit goed met warme en intensieve ondersteuning en bevestiging van de zorgprofessionals en jouw partner.

Soms echter loopt de bevalling anders dan gedacht of gehoopt en gaan we met jouw samen kijken naar wat er aan extra ondersteuning nodig is. We bereiden je voor op het feit dat het naast plan A ook goed is om na te denken over plan B.


We kiezen altijd voor veilige zorg en hanteren de richtlijnen en protocollen die er zijn binnen onze regio. Maar we kiezen vooral voor jou en dat betekent dat we soms samen een stapje naast de richtlijn lopen.

Als het gaat om de bevalling, zijn we voor alles in!


We worden blij van mooie badbevallingen, zetten je graag op een baarkruk of op handen en knieën. We vinden thuisbevallingen fijn maar gaan net zo lief met je mee naar het ziekenhuis voor een poliklinische bevalling.

Zelfs een lotusgeboorte of hands-off bevallen kan!


Ook als het jouw wens is om met een ruggenprik te bevallen, heb je onze aandacht en zorg om dit in goede banen te leiden.


Na de bevalling stopt onze zorg niet. In de kraamweek zal je ons regelmatig zien en nemen we de tijd om de bevalling na te bespreken en te kijken hoe het lichamelijk en mentaal met je gaat. Ook houden we hier de groei en ontwikkeling van de baby in de gaten.


Heb je vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page