top of page
Persoonlijke begeleiding zwangere

Het mag in deze bijzondere periode echt om jou (en je partner) gaan! Je verdient een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt.

 

Lees hieronder of wij deze plek voor jou zijn...

Persoonlijke

begeleiding

Persoonlijke begeleiding

Voel je welkom!

Welkom in ons Geboortehuis!
Wij zijn een verloskundigenpraktijk waar je alle zorg onder ons eigen dak vindt.
Het mag in deze bijzondere periode echt om jou (en je partner) gaan! We zoeken graag samen naar welke begeleiding jij nodig hebt tijdens de zwangerschap, in voorbereiding op de bevalling en je kraamtijd.

Zwangerschap
Afhankelijk van je medische situatie, zorgen of vragen, stemmen we het aantal contactmomenten met je af. De controles vinden plaats tijdens het spreekuur. Daar kunnen we ook wat meer tijd inplannen als dat wenselijk is. Soms komen we thuis bij je langs en bespreken dan bij een kop thee of koffie wat er voor jou fijn en/of nodig is in jouw situatie. Al jouw wensen zijn ons vertrekpunt.

 

We bespreken welke medische adviezen of protocollen er zijn en zoeken samen naar het bewandelen van de beste weg voor jouw zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd.
Jij staat hierin voor ons altijd centraal!

Bevalling
Iedere bevalling is een unieke gebeurtenis. We gaan dit proces samen stap voor stap aan. We geven je steeds alle informatie over het proces en welke mogelijkheden en keuzes er zijn. We zullen jou tijdens de bevalling vanuit het vertrouwen in de fysiologie (natuurlijke proces van bevallen) steunen en begeleiden.
Wij weten dat elke vrouw in staat is tot grote dingen en wij laten je dit graag ervaren!

Kraambed
In de periode na de bevalling, de eerste 1-2 weken, zullen wij regelmatig bij je langskomen. We bespreken jouw bevalverhaal en zorgen samen dat dit emotioneel gezien een plekje kan gaan krijgen. We stemmen onze zorg ook hier af op jouw behoefte en ronden onze zorg pas af als we zien dat het goed met je gaat.

In deze hele periode van zwanger zijn, bevallen en herstellen zullen er veel gevoelens en emoties zijn.
We zijn er voor je om te steunen, coachen en mee te genieten van de mooie momenten, maar ook bij zorgen of verdrietige momenten verdien je onze steun en zoeken we samen naar wat jij nodig hebt.

 

We vinden het ongelofelijk belangrijk dat je gehoord wordt, je wensen gerespecteerd en jij de regie van het proces in eigen hand hebt.
In dit hele proces staan we als team Geboortehuis graag voor je klaar!

Voel je welkom bij het Geboortehuis!

Je kunt van alles wensen, nuchter en sterk beslissingen nemen die bij je passen, maar in the end heeft elk bevalling z’n rauwe randjes en leveren wij vrouwen een prestatie waar je lichaam de tijd voor mag nemen om van te herstellen. Met die acceptatie hebben Barbara, Charlotte en Lubien me enorm geholpen.

bottom of page