top of page
Massage behandeling zwangere bij het Geboortehuis

Massage

ontspanning

Lichaamsbehandeling gericht op ontspanning en aanmaak van oxytocine.

Ontspannende lichaamsbehandeling

Het is als een massage maar dan zachter. Door omhullende aanraking met warme handen krijgen je hersenen via de huid het signaal “veilig” wat zorgt voor een verhoogde aanmaak van oxytocine. Oxytocine is onder andere de tegenhanger van stresshormonen, brengt je zenuwstelsel tot rust en bevordert zo herstel en ontspanning. Daarnaast speelt het een belangrijke rol bij de bevalling, de periode na de geboorte, hechting met je kindje en borstvoeding.

Voor wie?

De behandeling is geschikt en veilig voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, baat heeft bij (meer) ontspanning en de veelzijdige werking van oxytocine.

 

Dat geldt dus zeker ook voor zwangeren (van heel vroeg tot voorbij 40 weken), vrouwen met een kinderwens of vrouwen die recent zijn bevallen.

 

Ook na een miskraam, bij burn-out, verstoord lichaamsbeeld, slaapgebrek of aanhoudende pijn- of spanningsklachten kan de behandeling ondersteunend werken.

Praktisch

Een afspraak duurt 1,5 uur en kost € 88,-. De behandeling zelf duurt ongeveer 60 minuten; om de rust en ontspanning te bevorderen nemen we daaromheen ruim de tijd. Vooraf is er dan ruimte voor uitleg, vragen en/of delen hoe het met je gaat. Na afloop kan je nog lekker even blijven liggen op je buik om optimaal te genieten van de ontspanning. 

 

Bij sommige aanvullende verzekeringen kan de behandeling (deels) worden vergoed.

Wil je een afspraak maken dan kun je hieronder online jouw massage inplannen.

Voor vragen kun je mailen naar barbara@geboortehuis.nl

Werkwijze

De behandeling bestaat uit omhullende strijkende bewegingen van het lijf volgens een vaste structuur.

 

Op een zachte massagetafel, mét voor zwangeren een uitsparing voor je buik en borsten, lig je met ondergoed onder warme handdoeken.

 

We gebruiken neutrale warme olie zonder sterke geur.

Een massage van Barbara is echt een kadootje aan jezelf tijdens je zwangerschap. Ik heb de massage als heel ontspannen ervaren, in de warme knusse ruimte beneden bij het Geboortehuis. Een bijzondere ervaring waar je ook wat extra aandacht geeft aan het kindje wat groeit in je buik. Ik vond het ook heel fijn om Barbara op deze manier beter te leren kennen.

Boek online jouw massage

bottom of page