top of page

Studentenbegeleiding

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023


Verloskundige legt uit aan stagaire

Regelmatig komen jullie in onze praktijk stagiaires tegen. Dit zijn meestal studenten verloskunde aan de Verloskunde Academie van Amsterdam of Rotterdam. Heel soms hebben we een student van de opleiding uit België.

 

Wij vinden het als praktijk super belangrijk dat we ons aandeel leveren in het opleiden van toekomstige collega’s.


We hebben heel hard nieuwe collega’s nodig. Er is op dit moment een tekort aan verloskundigen. Maar ook zonder dit tekort, bieden we stageplekken voor de VIO’s (Verloskundigen In Opleiding).


Ons vak is bij uitstek een vak wat je moet leren door het te doen en ervaren.

Alle zintuigen staan aan als het gaat om een bevalling. Deze moet je als student zien, voelen, ruiken, proeven en ervaren. En dan het liefst zo vaak mogelijk!

Voordat een student van de Nederlands opleiding mag afstuderen, moet zij minimaal 60 bevallingen begeleid hebben, bij voorkeur meer.


Dat betekent dus dat we jullie hard nodig hebben om onze studenten te laten ervaren hoe het is om spreekuur te draaien, te horen hoe het gaat, advies te geven of een luisterend oor te bieden.

Om te voelen hoe jullie baby’s in de buiken groeien en wat dit van jullie vraagt. Om al die bloeddrukken te meten en al die hartjes te luisteren.


Maar vooral om al die bevallingen te beleven. Stuk voor stuk weer uniek. Nooit is er een bevalling hetzelfde!


En ook de bezoekjes in de kraamtijd zijn belangrijk en vraagt een hoop van het observerend vermogen maar vooral van het empathisch vermogen van de student.


Uiteraard staan onze studenten onder onze verantwoordelijkheid en zullen wij er altijd bij zijn of in de buurt zijn (afhankelijk van het niveau van de student).


Ook zullen we jullie altijd vragen of het goed is dat er een student meekomt en jullie hebben altijd het recht om dit niet te willen.


We hopen op veel leermomenten met onze studenten en met jullie!! Alvast veel dank!

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page