top of page

Ketenpartners achter Geboortehuis

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023


Boks van 2 zorgverleners

Ketenpartners, wie zijn dat? De geboortezorg bestaat uit een hoop verschillende organisaties die met elkaar samenwerken...

 

Deze samenwerkingen zijn zo belangrijk, dat de ene organisatie niet zonder de andere kan.

Allereerst zijn de verloskundigenpraktijken binnen regio Gooi & Vechtstreek verenigd in een coöperatie (SAM). Binnen deze coöperatie hebben de verschillende praktijken regelmatig overleg over de regio en de samenwerking met het ziekenhuis.


De zorg die wij als 1ste lijns verloskundigen leveren, kunnen wij alleen maar veilig leveren doordat we het ziekenhuis en de gynaecologen als back-up hebben. En in de kraamtijd zijn de kraamverzorgenden onze ogen en oren in het gezin.


We zijn met het ziekenhuis, de gynaecologen en de kraamzorgorganisaties verenigd in het verloskundig samenwerkingsverband.


Naast deze ketenpartners, met wie we dagelijks samenwerken, hebben we ook ketenpartners die we wat minder vaak zien of spreken maar die onlosmakelijk met ons verbonden zijn.


De huisarts is voor ons een belangrijke partner voor overleg, aanvullend onderzoek of het inzetten van medicatie.


We hebben overleg met het consultatiebureau (JGZ) voor gezinnen die extra ondersteuning nodig hebben en kunnen het consultatiebureau al in de prenatale periode inzetten voor bijvoorbeeld stevig ouderschapscursussen.


Ook werken we samen met bijvoorbeeld diëtisten als we clienten hebben met zwangerschapsdiabetes. Zo zijn we binnen de gehele geboortezorg aan elkaar geschakeld!

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page