top of page

Coaching

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023


Coachingsgesprek met zwangere

Hoera, je bent zwanger! Maar wat nou als je helemaal geen hoera gevoel hebt en je niet op een roze maar grijze wolk zit?

 

Iedereen om je heen zal je feliciteren en wijzen op hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. Dit kan voor sommige vrouwen een hele lastige situatie zijn. Er kunnen in deze periode namelijk hele andere gevoelens spelen. Je kunt naast fijne en blije gevoelens ook negatieve gevoelens hebben rond de zwangerschap.

Zo zien we met enige regelmaat zwangere vrouwen die zich onzeker voelen, twijfelen over zichzelf, hun lijf, hun relatie of hun zwangerschap. Sommige vrouwen zitten niet lekker in hun vel, voelen zich emotioneel minder stabiel, hebben last van een eerdere heftige of traumatische zwangerschap of bevalling of zien op tegen de bevalling, de kraamperiode of het moederschap.


Kortom, je kunt voor, tijdens en na je zwangerschap worstelen met een scala aan negatieve gevoelens. Alleen al het feit dat je weet dat je hierin niet de enige bent, kan helpen in je minder onzeker te voelen. Maar vaak heb je meer nodig om uit deze negatieve spiraal te komen.

Binnen onze praktijk werken we sinds het begin van dit jaar met onze eigen coach Simone.


Coach van het Geboortehuis

Simone Bleumink is al ruim 6 jaar verbonden aan onze praktijk en heeft in de voorgaande jaren gewerkt als praktijkondersteuner bij de Centering Pregnancy bijeenkomsten.

Ze is zeer goed op de hoogte van het reilen en zeilen rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Simone is naast coach voor het Geboortehuis ook relatiecoach en zij heeft een praktijk aan huis (Bussum).


Wat kan Simone voor jou betekenen?

"Ik luister naar je en kijk met je mee wat er nodig is om te zorgen dat jij beter in je velletje komt te zitten. Door met aandacht stil te staan bij wat je voelt en door middel van verdiepende vragen krijg je meer inzicht in de onderliggende gevoelens. Waar komen deze vandaan en vooral wat is je behoefte? Wat is er nodig om je beter te laten voelen?"


Vaak liggen er onbewuste patronen en overtuigingen is ons brein opgeslagen, die het soms lastig maken om jouw behoefte goed te verwoorden of te vervullen. Inzichten over ons zelf zijn ontzettend helpend, maar soms niet genoeg om ons ook werkelijk anders te doen vóelen.


Om je werkelijk beter te laten voelen, maakt Simone graag gebruik van methodieken die meer met het onderbewustzijn werken, zoals Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Intergral Eye Movement Therapy (IEMT). Hierbij praten we minder over het hier en nu, maar kijken we naar welke ongewenste emoties je veel voelt. Deze gevoelens zijn vaak gekoppeld aan vervelende ervaringen uit het verleden, die onbewust worden getriggerd in het hier en nu. Door deze herinneringen opnieuw te verwerken met NLP of IEMT, ervaar je vanaf dat moment deze negatieve gevoelens minder of bijna niet meer. Bij deze methodiek praten we veel minder, maar werken we door middel van oogbewegingen, visualisaties of met je lijf. Het voordeel hiervan is dat het vaak veel sneller en een blijvender resultaat heeft dan bij ‘gewone’ gesprekken.


IEMT is een methodiek die gebaseerd is om EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en kan dus ook heel goed ingezet worden bij trauma zoals een eerdere traumatische bevalling. Echter IEMT is veel breder inzetbaar en geeft ook snel verlichting bij angst, fobieën, piekeren, stress, depressie en hoog sensitiviteit. Maar ook bij steeds terugkerende gevoelens die jou in de weg staan. IEMT werkt net als EMDR meestal met oogbewegingen.

Omdat de bovenstaande technieken in het onderbewuste invloed hebben, zien we vaak snel resultaat en is de verwachting dus ook dat je je na 1-3 gesprekken veel beter voelt. Het doel is om te zorgen dat jij snel weer goed in je vel zit, om zoveel mogelijk te kunnen genieten van deze bijzondere periode in je leven!


Heb je vragen over coaching of zit je niet goed in je vel en wil je dit met ons of Simone bespreken? Neem dan contact op met de praktijk of met Simone via simone@geboortehuis.nl

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page