top of page
Badbevalling

Barings houding

Je bevalproces positief beïnvloeden

Algemeen

Wist je dat het afwisselen van houdingen ervoor zorgt dat je tijdens je ontsluiting een 3u kortere bevalling hebt bij je eerste kindje. En dat je 30% minder kans op een keizersnee hebt en 20% minder kans op een ruggenprik?

Verschillende houdingen aannemen tijdens het persen zorgt voor 20% minder kans op een knip, 50% minder kans op een lage hartslag bij de baby, iets korter persen en 50% minder kans op urine-incontinentie 3 maanden na de bevalling.

Maar het allerbelangrijkste is dat vrouwen die zelf kiezen voor de houding die ze willen aannemen, hun bevalling als positiever zullen ervaren. 
Bij verschillende baringshoudingen denken we aan staan, lopen, leunen, zitten, liggen (zie PDF onderaan deze pagina voor meer informatie) 

 

Een bevalling is geen statisch proces, het is vaak fijn om bewegingen af te wisselen en samen te zoeken naar wat voor jou de beste houding is.

Verschillende houdingen aannemen, is ook mogelijk als je in het ziekenhuis gaat bevallen. Mocht je een infuus en/of CTG hebben, kan je nog steeds uit bed komen en van houding wisselen. Dit is ook mogelijk in een bad en/of douche.


In een thuissituatie kun je een bevalbad huren of eventueel je eigen bad gebruiken. Er zijn ook verschillende ziekenhuizen waar (beval) baden zijn. Lees voor meer informatie onze blog over de badbevalling.
Wil je op een baarkruk bevallen, geef dit dan aan bij ons, dan kunnen wij deze voor je meenemen. In het ziekenhuis is ook een baarkruk aanwezig. Mocht je gebruik willen maken van een skippybal, dan moet je deze zelf regelen. 
 
Meer informatie over verschillende houdingen tijdens je bevalling vind je in de handige linkjes.

Handige linkjes

Folder bevalhoudingen

Bevalhoudingen

Welke bevalhouding past bij jou?

0.2 MB

Ondersteunend materiaal

bottom of page