top of page
Slapende baby

Het is eerste kerstdag 2021 en 10 dagen na de uitgerekende datum.

Ik ben in verwachting van ons tweede kindje en mijn geduld wordt op de proef gesteld. Na twee strippogingen en een bezoekje aan een acupuncturist laat ik een paar tranen...

Ik hoop zó op een positieve bevalervaring nadat ik mijn eerste bevalling vies tegen vond vallen.

Stephanie's Story

De geboorte van Sepp...

Ik was destijds goed voorbereid.

 

Ik wist dat ik me over moest geven aan de situatie en ving de weeën met een positieve mindset op. Maar wat ik ook deed, de ontsluiting vorderde amper. Het opmeten van de ontsluitingscentimeters demotiveerde enorm.

Na 22 uur weeën opvangen, een morfinepompje en 1,5 uur persen zonder persweeën was daar eindelijk onze dochter. Ze was prachtig maar ik was boos, gesloopt en het vertrouwen in mijn lichaam verloren.

Nu zit ik naast de kerstboom als de weeën aan het einde van de middag op gang komen. Gelukkig, het gaat beginnen! Als we ’s avonds contact opnemen met het Geboortehuis krijgen we bezoek van Desiree.

Ze observeert en vraagt of we nog steeds de wens hebben om in het ziekenhuis te bevallen. Verbaasd vraag ik of ze de ontsluiting niet hoeft op te meten voordat we kunnen vertrekken. Ze vertelt ons dat ze er vertrouwen in heeft dat er voldoende voortgang is. En dat geeft ons weer vertrouwen.

  

In het Tergooi staat een warm bad klaar. De weeën worden nu krachtig en als ik Desiree hoopvol aankijk is ze eerlijk en duidelijk; de weeën zijn nog niet effectief genoeg dus ik moet realistisch zijn en voorlopig door.

 

Even lijkt de moed me in de schoenen te zakken; toch niet weer een eindeloze bevalling….?

 

Dan wisselt Desiree haar dienst met Lubien. 

Lubien heeft haar eigen gezin achtergelaten bij het kerstdiner om ons nieuwe gezinslid op de wereld te zetten. Ze komt naast het bad zitten, praat rustig op ons in en na een paar minuten merk ik dat de baby zakt. 

 

Subtiel vraagt Lubien of ik van houding wil wisselen en op het bed voel ik ontsluitingsweeën overgaan in persweeën. Ook nu blijkt het opmeten van ontsluiting niet nodig. Ik kan het niet geloven als onze zoon Sepp nog op eerste kerstdag ter wereld komt. 

Ook nu blijkt het opmeten van ontsluiting niet nodig. Ik kan het niet geloven als onze zoon Sepp nog op Eerste Kerstdag ter wereld komt...

Slapende baby in doek

Lieve Sepp, bedankt dat ik met jou in de herkansing mocht. 

 

Je bent precies als je geboorte: liefdevol, evenwichtig en sterk. 

 

Lieve verloskundigen van het Geboortehuis, bedankt voor jullie vakkundige begeleiding en vertrouwen in ons.

Heerlijk ontspannen baby die ligt te slapen
Slapende baby met knuistje
bottom of page