top of page

Na 2 keer super tevreden zijn geholpen bij het Geboortehuis kozen wij uiteraard bij de 3e zwangerschap ook weer voor het Geboortehuis in Bussum! 

Koningsdag Story

De geboorte van Mason...

Bij mijn oudste zoon (Kian nu 5 jaar) was ik medisch geworden voor de bevalling aangezien ik de dag voor de bevalling een hoge bloeddruk had. Ze hadden me gecontroleerd op zwangerschapsvergiftiging, wat het gelukkig niet was. De bevalling kwam spontaan opgang maar was onder leiding van het ziekenhuis. Charlotte kwam toen nog gelukkig net op tijd binnen toen ik aan het persen was dus het was heel fijn dat ze toch nog bij de geboorte van onze eerste zoon kon zijn. 

Bij mijn dochter (Davina nu bijna 4 jaar) hadden wij het thuis geprobeerd, wij hadden toen ook een bevalbad thuis staan en heb het eerst een hele tijd thuis geprobeerd. 

De verloskundige had ook mijn vliezen gebroken maar het kwam niet goed op gang en toen ging mijn bloeddruk ook nog omhoog waardoor ik naar het ziekenhuis moest. 

Eenmaal in het ziekenhuis was mijn bloeddruk wel weer gedaald maar mijn ontsluiting bleef op 2-3cm hangen dus besloten ze mij weer wee-opwekkers te geven net zoals bij mijn eerste bevalling. 

Gelukkig kon ik toen wel in het bad in het ziekenhuis bevallen want dat wilde ik dit keer heel graag. 

Mijn zoon werd met 39 weken geboren en mijn dochter met 39 weken en 1 dag..

Ik was inmiddels al 40 weken en 3 dagen zwanger van de 3de dus voor mijn gevoel al heel erg overtijd, haha. Ik liep wel al zo’n 2 weken met voorweeën en was al een keer gestript en een paar keer gedacht had dat de bevalling zou beginnen (mijn man had al 2 keer het bevalbad gevuld…)

Eerder die week zeiden mijn man en ik nog tegen elkaar "hij zal toch niet op Koningsdag geboren worden…”

 

Ik werd die Koningsdag 's ochtends wakker met weeën. Ze kwamen best wel regelmatig en het voelde echt wel wat krachtiger dan daarvoor. Na 1,5 uur weeën leken ze ineens weer beetje af te zakken waardoor ik dacht "oh nee, het zal toch niet weer valse hoop zijn”. Maar vanaf 09:30 uur bleven de weeën toch regelmatig komen. 

Mijn man en 2 kinderen kwamen bij mij op het bed zitten en ik merkte dat het wel weer regelmatig kwam. We gingen daarna naar beneden om iets te ontbijten. 

Eenmaal aan tafel merkte ik dat de weeën elke 3 minuten kwamen en dat ik echt even beetje moest zuchten en concentreren. Na ongeveer een uurtje zo te hebben gezeten, zei ik toch tegen mijn man dat het wel tijd was om de verloskundige te bellen. 

Na Lubien en Desiree al paar keer te hebben gezien was het nu Charlotte die dienst had en ze zou er zo snel mogelijk aankomen. (De verloskundigen hadden het al met elkaar over mij gehad wanneer ik nou zou gaan bevallen. Toen het zo ver was, had Charlotte het grapje gemaakt dat het bij haar wel zou gaan gebeuren). Intussen hadden we ook mijn moeder gebeld zodat zij op onze zoon en dochter kon passen. 

Mijn man ging het bevalbad maar weer vullen. Mijn moeder kwam ook zo snel mogelijk naar ons toe. Na een aantal minuten kwam Charlotte bij ons, ze kwam even bij mij aan tafel zitten en vroeg wat ik wilde. Ze kon de ontsluiting checken en of ik dat wel of niet wilde. Ik wilde dit wel daar het bij de vorige bevalling niet goed opgang kwam. Ze vroeg me eerst nog even naar de wc  te gaan en dan zou ze het controleren. Terwijl ik naar de wc liep, had ik alweer weeën. Toen Charlotte mij zo zag zei ze "nou, ik hoef helemaal niets te controleren, ik zie genoeg en je gaat vandaag gewoon bevallen! Dus ga maar lekker het bad in". 

Mijn man had het bad dit keer wat heter gevuld aangezien hij dacht dat het nog wel even zou duren! Maar nu niet dus haha. 

Deze bevallig was echt de kers op de taart, eindelijk de thuisbevalling die ik zo graag wilde! En dan in het bevalbad en ook nog eens in het bijzijn van onze 2 andere kindjes en mijn moeder!

Ik ben heerlijk in mijn bevalbad gestapt en heb ik daar mijn weeën goed in kunnen opvangen. Intussen bleef mijn moeder met onze 2 kindjes gewoon nog steeds aan tafel zitten, ze zaten gewoon rustig wat te spelen, lekker een oranjetompouce te eten en naar de TV te kijken waar de Koning en zijn familie door Rotterdam liepen. 

Mijn kids kunnen normaal gesproken nooit zo lang stil zitten maar ze voelden blijkbaar aan dat ze nu rustig moesten blijven zitten. 

 

Op een gegeven moment dacht Charlotte dat het tijd was om te persen dus ging ik op mijn knieën zitten om te persen maar helaas was het toch nog iets te vroeg. Even uit bad gekomen om de ontsluiting te checken. Ik bleek op dat moment 7cm ontsluiting te hebben. Wel goed op weg maar helaas nog even te gaan. Daarna ben ik nog even snel naar de wc gegaan en toen toch maar weer zo snel mogelijk het bad ingestapt. Dit keer liggend op mijn zij waar het ruggetje van mijn zoontje vaak te voelen was, om het proces te versnellen naar persweeeën. 

 

Zo heb ik even gelegen en toen kwamen inderdaad de persweeën! Ik ben weer op mijn knieën gaan zitten, ik begon te persen en na een paar keer persen kwam zijn hoofdje! 

 

Toen moest ik even wachten op de volgende wee totdat ik weer kon verder persen. Daarna werd de rest van zijn lijfje geboren en kon ik hem zelf uit het water pakken. 

Wat een super mooi moment was dat! Niet heel lang daarna werd ook de placenta geboren en toen het helemaal uitgeklopt was kon mijn man de navelstreng doorknippen.

 

In mijn hoofd had ik tijdens de weeën in gedachte dat mijn zoontje rond half 3 zou worden geboren. 

Hij is op 27-04-2023 om 14:27 uur geboren thuis in bad, onze zoon Mason Jake!

Het meest bijzondere en mooie van mijn thuisbevalling was dat mijn moeder en onze 2 andere kindjes gewoon bij de bevalling hebben kunnen zijn!

Ze keken naar me als ze dat wilde en als ze iets niet wilde zien dan keken ze gewoon niet. 

 

Mijn oudste zoon was helemaal door het dolle heen toen zijn broertje geboren was! Hij stond letterlijk te stuiteren. 

Mijn dochter moest eerst echt even wennen aan de nieuwe baby. Maar op de 2e dag, toen ze eenmaal 1 kusje had gegeven, was ze niet meer bij hem weg te slaan! 

Mijn oudste zoon was helemaal door het dolle heen toen zijn broertje geboren was! Hij stond letterlijk te stuiteren.

Deze bevallig was echt de kers op de taart, eindelijk de thuisbevalling die ik zo graag wilde! En dan in het bevalbad en ook nog eens in het bijzijn van onze 2 andere kindjes en mijn moeder!

Charlotte die mij zo goed begeleid heeft tijdens de bevalling ook! Echt het was zo bijzonder en zo mooi! Ik kijk er nog steeds zo op terug!

Mocht je twijfelen of je jouw andere kindjes bij de bevalling wilt hebben? Het kan dus echt en het kan zo mooi en bijzonder zijn! Ze voelen aan dat er iets gebeurt waardoor ze zich hier op aanpassen! Dus ik zou zeggen "zeker doen"!

 

Nu zijn wij precies een jaar een gezinnetje van 5 en het is Mason zijn allereerste verjaardag! Dat gaan we even goed vieren! 

Mason is een echt cadeautje om erbij te hebben, een heel vrolijk mannetje en we zijn allemaal heel gek op hem! 

Mijn 2 andere kindjes beginnen soms nog te vertellen over de bevalling, op een hele leuke manier, een beetje te grappen over mijn gezicht tijdens het persen, haha!

 

Het was zo fijn om met mijn zwangerschappen bij het Geboortehuis te lopen! Charlotte vertelde me nog dat ze met het team van het Geboortehuis hadden afgesproken dat als mijn bevalling zou beginnen, ze mijn bloeddruk niet meer zouden meten omdat hij steeds zo mooi bleef. Ze geloofden dat ik mijn droom van een thuisbevalling in bad ook echt kon krijgen.

Het team heeft mij zo goed begeleid! En dankjewel nog een keer Charlotte, voor je begeleiding tijdens mijn thuisbevalling. Je deed het zo fijn en we voelden ons er heel goed bij! 

Dat jij bij de eerste bevalling in het ziekenhuis was voor de geboorte van onze eerste zoon en nu ons helemaal kon begeleiden bij de thuisbevalling van ons 3e kindje (2e zoon) waren wij echt super blij mee!

Het is gewoon echt een geweldig team dat 24/7 voor je klaar staat en je heel goed begeleid!

bottom of page