top of page
Badbevalling

41 Weken zwanger.  Ik heb met de verloskundige gebeld en afgesproken dat als Mosa er voor het einde van deze week nog niet is, ik mij graag zaterdag einde dag zou willen laten strippen.

 

Op goed geluk, en in de hoop dat ze dan 19 maart op mijn verjaardag geboren wordt... 

Kelly's Story

De geboorte van Mosa...

Zaterdag 18-03-2023

Zenuwachtig sta ik op. Hopelijk gaat het strippen vanmiddag helpen en hebben wij Mosa snel in onze armen. 

17:00 - 2,5 cm ontsluiting!!! Dit is een goed teken, we kunnen strippen. 

De verloskundige is klaar en nu is het eigenlijk afwachten tot er iets gaat gebeuren. 

Met wat lichte kramp kom ik de avond door en ga ik rond 22:00 naar bed.

 

Zondag 19-03-2023

Dit is voor korte duur want rond 01:00 wordt ik wakker met kramp waardoor ik geen oog meer dicht kan doen. No ligt ondertussen ook in bed en ik tik hem zachtjes aan. Ik denk dat het gaat beginnen zeg ik.. Hij mompelt wat en slaapt weer verder. Maar dan om 04:52 maak ik No weer wakker, en heb ik het gevoel dat we de verloskundige moeten bellen. Zo snel als ze is staat ze nog geen 15 min later voor onze deur. Om 5:45 besluit ik in bad te gaan, terwijl Lubien en Noah beneden koffie zitten te drinken. Ik zit heerlijk in mijn eigen bubbel. Om 7:00 zit ik nog steeds in bad terwijl de weeën beginnen toe te nemen. Ondertussen is No langs geweest met taart (redvelvet) die ik tussen de weeën door op eet, want jaaaa het is mijn verjaardag!

 

Om 08:00 is het bad genoeg voor me geweest en verhuis ik naar de slaapkamer. Hier worden de weeën weer een stukje heftiger en vang ik deze op, op een yoga bal.

 

Ondertussen masseert Lubien (verloskundige) mijn rugweeën weg en ondertussen kan ik ook No zijn hand af en toe even fijn knijpen. Tussen de weeën door kunnen we nog grapjes met elkaar maken maar om 10:00 wil ik toch wel even weten hoe we er voor staan.. 5 a 6 cm ontsluiting.. Met de gedachte dat ik het niet voor niks doe, we zijn op de goede weg, ga ik door. Om 10:15 wordt Shem wakker (vraag me niet waarom hij pas om 10:15 wakker wordt haha), No neemt hem mee naar beneden waar hij super lief gaat spelen, daarna komt hij weer naar boven. Ondertussen ga ik nog even naar de wc, want ja ik denk dat elke vrouw die natuurlijk bevallen is dit wel herkend.. Je lichaam wilt zijn ontlasting kwijt.. Dit om meer ruimte voor je baby te creëeren om geboren te kunnen worden. 

10:50 Op het toilet voel ik ineens een enorme druk, en hoor ik een plons. Mijn vliezen zijn gebroken. Ik voel eigenlijk gelijk Mosa der hoofdje naar beneden drukken.

 

En op de terugweg naar de slaapkamer voel ik persdrang. Ik dacht nog dit kan niet waar zijn we zitten toch pas op 5 a 6 cm ontsluiting? Naast het bed probeer ik de weeën nog op te houden maar het lukt niet, op mijn zij ga ik in bed liggen. En vanaf het moment dat mijn vliezen braken is Mosa nog geen 15 min later geboren om 11:05.

 

No heeft haar kunnen aanpakken wat ik heel bijzonder vond en Shem was gewoon lief aan het spelen beneden die had echt geen flauw benul van wat er boven allemaal gebeurde, ik vond het fijn dat we hem er gelijk bij konden halen toen Mosa geboren was.

 

Wel vond ik het tijdens de bevalling even spannend omdat Mosa haar hoofdje eerst werd geboren, ik hoorde haar niet huilen en dacht huh!? Maar dit kwam gelukkig bij de volgende wee toen haar lichaampje ook mee kwam.

 

No ligt ondertussen ook in bed en ik tik hem zachtjes aan. Ik denk dat het gaat beginnen zeg ik.. Hij mompelt wat en slaapt weer verder.

weeën opvangen samen met je man

Echt precies zoals ik het wilde was dit in alle rust en ons eigen huis mijn droombevalling, en delen Mosa en ik nu dezelfde verjaardag!

 

Het moest zo zijn en ik zou dit zo nog 100x doen!

Badbevalling
vader en moeder met hun pasgeboren baby
bottom of page